MEDIJSKE OBJAVE‎ > ‎Novice‎ > ‎

Pogajanja za javni sektor prekinjena

objavljeno: 22. nov. 2016 09:12 avtor: Sindikat OSO KS90

Sindikati menijo, da pogajanj z vlado ni mogoče nadaljevati, dokler ni jasno, kakšen je dogovor z zdravniškim sindikatom Fides. Po besedah ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja bo to jasno v dnevu ali dveh, saj da zdaj še pregledujejo določbe sporazuma s Fidesom.

Dokler se ne uskladijo, kaj dejansko sporazim pomeni glede posega v enotni plačni sistem, toliko časa tudi ne morejo nadaljevati s pogajanji za javni sektor. Zato so se dogovorili, da s temi pogajanji počakajo, dokler se vlada ne opredeli do podpisa dogovora s Fidesom.

Kot je pojasnil vodja ene od dveh sindikalnih pogajalskih skupin Jakob Počivavšek, je stališče sindikatov enotno, da pogojev za nadaljevanje pogajanj ni, dokler to ni razčiščeno.

Po besedah predsednika konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirja Štruklja, pa je sindikalna stran že napovedala, da se bo v primeru, če bo dogovor obveljal, »povsem drugače organizirala in pripravila zahteve, ki bodo prilagojene temu, kar piše v dogovoru z zdravniki«. To pa po njegovih besedah »pomeni povsem druge zahteve in v povsem drugem polju finančnega razreda«.

Tudi Počivavšek meni, da v primeru, da bodogovor z zdravniki sklenjen, »pogajanj na tak način, kot so potekala doslej, zagotovo ne bo«.

Štrukelj in Počivavšek sta po pogajanjih odšla na vlado.

Vir; DELO