MEDIJSKE OBJAVE‎ > ‎Novice‎ > ‎

Vlado in sindikate loči 18 milijonov. Vlada bo sindikalni predlog preučila.

objavljeno: 18. nov. 2016 22:26 avtor: Sindikat OSO KS90

Vlada in sindikati javnega sektorja nadaljujejo pogajanja. Sindikati so na vladni predlog odgovorili s protipredlogom za prihodnji dve leti, ki ga bo vladna stran v prihodnjih dneh preučila.

Vladna stran je sindikatom javnega sektorja predložila ponudbo, po kateri bi za postopno odpravo še veljavnih varčevalnih ukrepov v prihodnjem letu namenili 22 milijonov evrov. Od tega bi bilo 10 milijonov namenjenih za odpravo anomalij v plačni skupini J oziroma za najslabše plačane javne uslužbence.

Sindikati so odgovorili s protipredlogom, pri čemer so predlagali, da se za odpravo anomalij v plačni skupini J poleg predlaganih 10 nameni še 18 milijonov evrov. Skupno bi sindikalni protipredlog pomenil 40 milijonov evrov proračunskih sredstev.

Pogajanja so se tako prekinila, saj je minister Boris Koprivnikar napovedal, da bodo s sindikalno ponudbo seznanili vlado in da se bodo pogajanja nato nadaljevala z novim predlogom vlade, če bodo zanj dobili mandat. Pogajanja se bodo tako nadaljevala v torek.

Vir: RTV