Namesto kresov bo donela Internacionala

Na letošnji predvečer praznika dela kresovi ne bodo zagoreli. Sindikati ne bodo pripravili shodov in delavkam na njih delili rdečih nageljnov. Marsikje ne bodo postavili mlaja, jutranje budnice bodo tokrat zvenele po televiziji in radiu. V Obalni sindikalni organizaciji – KS 90 so vse do zadnjega upali, da bodo lahko z baklami na Markovcu nad Koprom prižgali ogenj, eden od prvinskih ciljev obeleževanja praznika dela je vendarle druženje. A se to prvič v tridesetletni zgodovini organizacije ne bo zgodilo. Namesto tega bodo svoje člane in enako misleče pozvali, naj odprejo okna domov in na predvečer praznika ob 20.30 predvajajo Internacionalo, pesem, ki je postala simbol boja proti izkoriščanju in glas delavskega ljudstva. »S tem bodo prižgali močan ogenj v svojem srcu,« se generalni sekretar sindikalne organizacije Damjan Volf strinja, da plamen ne sme ugasniti. Prihodnost delavca je negotova, čas po epidemiji mu napoveduje težke preizkušnje.

Več na povezavi

Vir: dnevnik.si / Foto: Matjaž Rušt / 1.5.2020